Advantage+ Shopping Campaigns

Otestovali sme za vás – Advantage+ Shopping Campaigns

Kategória: Marketing, Tipy a návody

S nákupnými kampaňami Advantage+ môžete zefektívniť ciele optimalizácie a využiť marketingové riešenia naplno.

Koncom minulého roka Facebook predstavil Advantage+ Shopping ako nový typ kampane pre e-shopy. Cieľom je zjednodušiť proces vytvárania a spúšťania reklám elektronického obchodu. Tieto kampane ponúkajú efektívny a prispôsobený prístup k inzercii so vstavanými osvedčenými postupmi na zlepšenie výkonnosti. Ako Advantage+ Shopping kampane optimalizovať a aké úskalia prinášajú? Otestovali sme ich za vás.

Advantage+ Shopping Campaign – čo to je?

Advantage+ je nový typ kampane na Facebooku, ktorý ponúka prístup k pokročilým funkciám, ktoré vďaka strojovému učeniu pomáhajú zlepšiť výkon reklám. Nákupné kampane Advantage+ vám môžu pomôcť zviditeľniť váš e-shop a generovať viac predajov. Umožňujú osloviť dôležité okruhy používateľov a sú navrhnuté tak, aby čo najúčinnejšie pomohli inzerentom, ktorým ide hlavne o efektivitu a online predaj.  Dynamicky zobrazujú reklamy publikám, u ktorých je konverzia najpravdepodobnejšia a zároveň lepšie využívajú reklamný rozpočet.

Podľa oficiálneho zdroja Meta Advantage+ Shopping kampane (skrátene ASC) dosahujú o 12% nižšiu cenu za konverziu a v niektorých  prípadoch až o 80% vyššiu návratnosť výdavkov v porovnaní so štandardnými kampaňami. Naše interné testovanie tento výsledok potvrdilo v niektorých prípadoch výsledky kampane dosiahli v priemere o 30% lepšie výsledky. Rovnaký rozpočet, rovnaké publikum a rovnaká kreatíva, no oveľa silnejší výkon. 

Výhody ASC kampane

Meta uvádza 3 základné výhody, ktoré môžete vidieť priamo pri vytváraní kampane. 

Efektívnosť 

Kampaň ponúka optimalizované nastavenie a rýchle a efektívne vytvorenie kampane. Je navrhnutá tak, aby zjednodušila proces spustenia. Strojové učenie zasa pomáha maximalizovať počet nákupov pri nižšej cene za konverziu.

Optimalizácia – odporúčané postupy

Advantage+ Shopping kampane sú vytvorené technológiou strojového učenia. Reklamy doručujú v reálnom čase na základe historických dát vašej stránky a optimalizujú ich tak, aby priniesli čo najlepšie výsledky.    

Personalizácia a prispôsobenie

Systém Advantage+  automaticky upravuje reklamné podklady pre každého používateľa a zobrazí mu verziu, u ktorej je vyššia pravdepodobnosť jeho reakcie.  Pri dynamickom remarketingu zobrazí konkrétny personalizovaný produkt. 

Reklama sa tak bude zobrazovať správnej osobe v správnom čase. 

Nevýhody a obmedzenia

Výhody kampaní môžu byť zároveň aj nevýhodami. Na rozdiel od štandardných shopping kampaní, ASC kampane neumožňujú prácu s publikom a jeho segmentovanie.

Pri ASC nie je možná ani kontrola umiestnení reklamy a reklamy sa tak budú zobrazovať všade tam, kde to Meta uzná za vhodné. V tomto nám ASC kampane veľmi pripomínajú Performance Max kampane od Google.

Ďalším obmedzením je limit 8 kampaní na  účet. 

Kampane ASC zatiaľ nie je možné použiť na všetkých účtoch. Ak vám Meta túto možnosť neposkytuje, skúste sa obrátiť na podporu, aby ste zistili, či je možné žiadosť urýchliť. 

ASC je možné použiť na vyhľadávanie nových zákazníkov aj na ich opätovné zacielenie, no zaznamenali sme väčší úspech v hornej časti lievika pri dosahovaní vyššieho predaja a teda najlepšie výsledky kampaň získava pri získavaní nových zákazníkov vo fáze SEE.

Ako nastaviť Advantage+ Shopping kampaň?

Ak chcete začať, kliknite na tlačidlo „+Vytvoriť“ v Správcovi meta reklám, vyberte cieľ kampane Predaj a potom „Pokračovať“. Nastavenie je dostupné v angličtine alebo češtine. Z dôvodu lepšej zrozumiteľnosti uvádzame nasledujúce screenshoty v češtine.

nastavenie Advantage+ Shopping kampane

Potom vyberte Advantage+ Shopping Campaign nad manuálnym nastavením a stlačte „Pokračovať“.

nastavenie kampane

Na ďalšej obrazovke nastavenia sa vám  zobrazí  názov reklamnej skupiny a tvorba reklám. Ako vidíte, v štruktúre ASC kampane chýbajú reklamné skupiny, pod kampaňou máme hneď reklamy. Ďalšia podobnosť s Google PMax kampaňami.

advantage+ kampane

Okrem názvu vyplníte miesto konverzie (web alebo aplikáciu), pixel, lokalitu a denný rozpočet, môžete pridať aj rozdelenie typu publík, ktoré upravíte v nastaveniach účtu. Prehľad publík vám pomôže správnejšie vyhodnocovať výsledky kampane rozdelením publika medzi nových a existujúcich zákazníkov.

reportovanie kampani

V nastaveniach účtu môžete získať zoznamy zákazníkov zo svojich vlastných publík alebo vytvoriť nové.

Na ďalšej karte už upravujete kreatívu reklamy. Môžete využiť návrhy aktuálnych reklám alebo vytvoriť nové. 

Následne kampaň zverejníte.

Osvedčené postupy

Dajte kampani priestor – po spustení jej nechajte čas na to, aby sa mohla optimalizovať. 

Vytvorte niekoľko verzií reklám a použite už fungujúce kreatívy z vybraných kampaní, ktoré vám Meta ponúkne.

Kampane fungujú lepšie, keď už máte nazbierané historické dáta z predchádzajúcich kampaní. Rovnako zaváži aj vyšší rozpočet, ktorý tiež znamená viac dát.

Aj napriek tomu, že Meta umožňuje spustenie až 8 ASC kampaní, najlepšie funguje vždy prvá. 

S nákupnými kampaňami Advantage+ môžete zefektívniť ciele optimalizácie a využiť marketingové riešenia naplno. Môžete kombinovať v jednej kampani okruhy potenciálnych a existujúcich zákazníkov a prispôsobené produkty z katalógu. Pomocou strojového učenia systém spozná tých najcennejších zákazníkov a zacieli na nich vo všetkých aplikáciách a službách spoločnosti Meta bez väčšej námahy. Vďaka ASC môžete automaticky otestovať až 150 kombinácii obsahu a doručovať len tie najúspešnejšie reklamy.  

Testujte, skúšajte a výsledky sa určite dostavia. Potrebujete pomôcť s vytvorením alebo správou kampaní? Neváhajte a obráťte sa na nás. Radi vám pomôžeme.

Tím Vivantina - marketingová agentúra
Autor
Team autorov z agentúry Vivantina

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.