facebook-store-kamennej-predajne.

Facebook store visits: Ako zvýšiť návštevnosť kamennej predajne?

Kategória: Marketing, Tipy a návody

Facebook je vynikajúci kanál na podporu predaja a predaj, ktorý umožňuje maloobchodníkom propagovať svoje produkty v kontexte ich geografickej polohy.

Virtuálny svet online reklamy neustále rastie a ponúka nekonečné možnosti pre inzerentov. Čo však v prípade, že máte kamennú predajňu, do ktorej chcete pritiahnuť návštevníkov? Jednou z možností, ktorá môže pomôcť zvýšiť návštevnosť kamennej predajne, sú Facebook kampane s cieľom návštevnosti obchodov (angl. store visits). V tomto článku sa pozrieme na fungovanie takýchto kampaní bližšie. Ukážeme si tiež, ako ich nastaviť a ako môžu pomôcť dosiahnuť želané výsledky.

V kampani zameranej na zvýšenie povedomia pomocou funkcie polohy obchodu môžete zviditeľniť svoje fyzické predajne, prilákať nových návštevníkov či zviditeľniť špeciálne ponuky určené pre publikum, ktoré sa nachádza v okolí predajne. Využite možnosť rozšíriť váš biznis a posuňte podnikanie na vyššiu úroveň. 

Kampane Store visits vám okrem iného umožnia:

  • Ukázať ľuďom polohu najbližšieho obchodu.
  • Zobraziť im kontaktné údaje, ako je telefónne číslo obchodu.
  • Použiť výzvu na akciu Zobraziť trasu alebo Zavolať.

Ako nastaviť kampaň store visits?

Skôr, než začnete vytvárať reklamy, upravte aktuálne informácie o lokalitách obchodov, ktoré vlastníte, resp. sa chystáte spropagovať. Lokality obchodov nastavíte jednoducho na tejto adrese: https://business.facebook.com/business_location

lokalita obchodu - meta

Každé ďalšie zmeny alebo úpravy v sadách obchodov viete urobiť priamo na tejto stránke – nezabudnite k obchodu pridať otváracie hodiny – bez nich sa vám kampaň nepodarí spustiť.

Nastavenie kampane už prebieha klasicky:
1. Prejdite do Správcu reklám.
2. Vyberte + Vytvoriť.
3. Ako svoj marketingový cieľ vyberte zvýšenie povedomia. Vďaka tomuto nastaveniu vám na karte reklamnej skupiny vyskočia dodatočné nastavenia, ktoré je potrebné upraviť.

vytvorit novu kampan

4. Zadajte názov kampane na návštevnosť obchodu.

nova kampan

5. Na stránke reklamnej skupiny zaškrtnite políčko lokality obchodu, nastavte rozpočet a cielenie.

nastavenie rozpoctu

6. Na záložke reklamy je potrebné dokončiť nastavenie priradenia reklamy. Facebook vám navrhne priradenie reklamy k hlavnej stránke alebo k mikrostránkam vašich obchodov. Tu si môžete zvoliť, či sa po prekliknutí z reklamy zákazník dostane na hlavnú stránku alebo na stránky pobočiek. Miestne stránky je vhodné zvoliť najmä vtedy, keď máte viacero obchodov, ktoré sú spravované samostatne.

priradenie reklamy

7. Na stránke reklamy tiež zvoľte cieľ. V prípade, že zvolíte výzvu na akciu získať trasu do obchodu, odporúčame nastavenie otvoriť na mape alebo vyhľadávač obchodov.

8. Potom už len stačí doplniť kreatívu a kampaň publikovať.

Facebook je vynikajúci kanál na podporu predaja a predaj, ktorý umožňuje maloobchodníkom propagovať svoje produkty v kontexte ich geografickej polohy. Neobmedzujte sa len na klasickú kreatívu. Využite všetky dostupné možnosti, ktorými prilákať svojho zákazníka. Nezabúdajte, že aj po nastavení je potrebné kampane optimalizovať na základe dát.

Neviete kde začať? Obráťte sa na nás. Radi vám so všetkým pomôžeme.

Tím Vivantina - marketingová agentúra
Autor
Team autorov z agentúry Vivantina

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.