google moja firma

5 dôvodov, prečo mať profil v službe Google Moja Firma

Kategória: Marketing, Tipy a návody

Keďže Google je najpoužívanejšou vyhľadávacou službou na svete, mať profil Google Moja Firma zlepšuje vašu viditeľnosť na internete.

Nechtový salón, pneuservis či lokálne vegánske potraviny. Nech podnikáte s čímkoľvek, ak nie ste na Googli, v dnešnej dobe skrátka neexistujete. Nie, toto nie je iba motivačná floskula svetového giganta z Kalifornie. Veď čo spravíte, ak v cudzom meste dostanete defekt? Alebo doma hostíte nášvtevu, ktorá to rada na vegánsky spôsob? Či keď vám kamarátka odporučí miesto, kde robia fakt dobré gélové nechty, no chceli by ste poznať viac názorov? Sme si istí, že odpoveď na každú otázku bola: Nájdem si to na Googli.

Zlepšuje viditeľnosť vašej prevádzky na internete

Keďže Google je najpoužívanejšou vyhľadávacou službou na svete, mať profil Google Moja Firma zlepšuje vašu viditeľnosť na internete. Váš profil bude zobrazovaný nielen vo výsledkoch vyhľadávania, ale aj na Google Mapách a v ďalších službách Google. 

Poskytuje základné informácie o vás a vašej prevádzke

Profil Google Moja Firma vám umožňuje zverejniť základné informácie o vašom podniku, prevádzke alebo predajni. Potenciálnym zákazníkom tak môžete dať vedieť, aké máte otváracie hodiny, telefónne číslo, adresu či webovú stránku. Vďaka tomu im uľahčíte prvotný kontakt a pomôžete im ľahko sa dostať priamo k vám. Ďalšou skvelou možnosťou sú obrázky, prostredníctvom ktorých môžete odprezentovať nielen exteriér, ale aj to, ako to vyzerá vo vnútri.

Získate recenzie od zákazníkov

Profil Google Moja Firma umožňuje zákazníkom zhodnotiť spokojnosť s vašou prevádzkou prostredníctvom recenzií. Tie pozitívne môžu prilákať ďalších zákazníkov a zlepšiť vašu reputáciu na internete. S recenziami viete ďalej pracovať aj na iných miestach, ako sú webstránka či profily na sociálnych sieťach. Google navyše vytvoril aj časť pre lokálnych sprievodcov. Mnohé recenzie môžu získať na vážnosti práve vtedy, ak vašu firmu ohodnotí používateľ s odznakom Googlu, a teda s úrovňou 4 a viac

Môžete sledovať návštevnosť vášho profilu

Google Moja Firma poskytuje štatistiky o tom, ako často je váš profil zobrazovaný a aký má dosah. Tieto informácie vám môžu pomôcť lepšie pochopiť, ako zákazníci hľadajú vaše služby a ako môžete zlepšiť svoju online stratégiu napríklad aj v inzercii. 

Je to zadarmo

Vytvorenie profilu Google Moja Firma je zadarmo a nemusíte mať žiadne skúsenosti s marketingom. Stačí sa prihlásiť na stránke Google Moja Firma a nasledovať jednoduché kroky na vytvorenie a spravovanie vášho profilu. Pre kvalitné nastavenie profilu so všetkými potrebnými prvkami je ale určite efektívnejšie zveriť to skúseným profesionálom. 

Náš tip na záver

Ak máte firmu, ktorá sa nazýva BRUL s.r.o. a venuje sa výrobe okien a dverí, v profile Google Moja Firma nepridávajte len oficiálny názov BRUL s.r.o. Názov kombinujte s vašou primárnou podnikateľskou činnosťou, pričom využiť môžete až 150 znakov. Takže napríklad: BRUL - Výroba okien a dverí. To zvýši dosah a relevantnosť vo vyhľadávaní. Nepridavajte do názvu informácie, ktoré sú nepodstatné, ako napríklad - s.r.o. a podobne. 

adrian belak - vivantina
Autor
Adrián Belák
Performance Marketing Specialist

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.