Facebook na mobile

Návod na zdieľanie prístupov do firemnej stránky na Facebooku

Kategória: Marketing, Tipy a návody

Firemná stránka na Facebooku je skvelou voľbou pre podporenie marketingu vašej firmy. Ak neviete, ako na to, nazdieľajte prístupy k Facebook stránke digitálnej agentúre, ktorá sa o váš biznis postará.

Facebook je v súčasnosti najpoužívanejšia sociálna sieť s viac ako 2 miliónmi používateľov. Ak chcete svoju firmu zviditeľniť, je potrebné mať firemnú stránku na Facebooku. Takúto firemnú stránku má vytvorenú veľa malých aj veľkých spoločnosti, pretože vedia, akú má silu pri rozvoji firmy.

Ako vytvoriť firemnú stránku na Facebooku?

Na vytvorenie firemnej stránky na Facebooku je potrebné, aby ste mali vytvorený svoj osobný profil na tejto sociálnej sieti. Osobný profil si vytvoríte na stránke: https://www.facebook.com, cez ktorý sa tiež prihlásite do svojho osobného profilu. 

  1. Po prihlásení vpravo v hornom menu kliknite na “Vytvoriť” a z ponuky vyberte “Stránka”.
  2. Pri druhom kroku sa vám otvorí stránka, kde si vyberiete, či chcete stránku pre biznis/značku (Business or Brand) alebo pre komunitu/verejného činiteľa (Community or Public Figure). Ak ste si vybrali jednu z týchto ponúk, kliknite na tlačidlo “Začať”.
  3. Následne vyplňte potrebné údaje: Názov stránky, Kategória, Adresa, Telefónne číslo a kliknite na tlačidlo “Pokračovať”.
Facebook vytvorenie firemnej stránky

4. Pridajte profilovú a titulnú fotku, ktorá osloví zákazníkov.

Facebook firemný profil

Po prejdení týchto krokov vás už môžu vidieť vaši zákazníci, preto je potrebné, aby ste na tento svoj firemný účet pravidelne prispievali zaujímavými fotkami a príspevkami. Ak sa vám o správu vášho firemného profilu stará digitálna agentúra, je potrebné, aby ste marketérom pridali prístupy k správe profilu.

Ako nazdieľať prístupy do firemného účtu na Facebooku?

  1. Prihláste sa do svojho osobného účtu na Facebooku a otvorte si firemný profil.
  2. Kliknite na “Nastavenia” na hornej lište.
Facebook nastavenia

3. Zobrazí sa vám ponuka rôznych nastavení pre firemný profil. Z menu vyberte “Roly na stránke”.

4. Zadajte meno alebo e-mailovú adresu používateľa, ktorého chcete pridať ku správe profilu a vyberte mu rolu, ktorá je podľa vás najvhodnejšia.

Typy rolí:

  • Administrátor
  • Redaktor
  • Moderátor
  • Inzerent
  • Analytik

5. Kliknite na tlačidlo “Pridať”.

Hotovo! Po týchto krokoch ste si vytvorili firemný profil na Facebooku a pridali ste prístupy digitálnej agentúre pre spravovanie profilu. Už môžete veselo zbierať lajky a nových zákazníkov.

Stanislava Repková - marketingová agentúra Vivantina
Autor
Stanislava Šimová
Performance Marketing Specialist

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.