Optimalizácia reklamy na Facebooku Vivantina

Plaťte menej, dosiahnite viac. Optimalizácia reklamy na Facebooku.

Kategória: Marketing, Tipy a návody

Pozrime sa, ako optimalizovať vašu reklamu na Facebooku.

Tento článok predpokladá, že vaša reklama na Facebooku už získava kliknutia alebo lajky. No cena, ktorú za ne platíte, je pre vás príliš vysoká. A tak vám dnes predstavím dva jednoduché spôsoby, ako platiť menej a dosiahnuť viac.

V našom hypotetickom scenári sa snažíme prilákať viac ľudí na svoju webovú stránku. Naša reklama sa skladá z obrázku, výzvy na akciu a samotného linku, ktorý odkazuje na stránku nášho webu.

Prvá vec, ktorú môžeme otestovať, je nový obrázok pre našu reklamu. Zaujímavejší obrázok nám prinesie väčšie množstvo návštevníkov, kedže dokáže upútať viac ľudí a tí sa následne prekliknú na náš web. Potrebujeme nájsť obrázok, ktorý zaujme a ľudia ľahko pochopia, čo ním chceme povedať. Odporúčam testovať viac kreatív prostredníctvom nových reklám. Môžeme si napríklad vytvoriť 5 reklám a každej reklame určiť rozpočet 2 eurá. To nám po pár dňoch ukáže, ktorý z nami testovaných obrázkov mal najlepšiu výkonnosť, teda nám priniesol kliknutia za najvýhodnejšiu cenu.

facebook-app-login-splash-screen-on-iphone-picjumbo-com.jpg

Následne v ďalšom kroku otestujeme rôzne reklamné texty s obrázkom, ktorý nám prináša najviac kliknutí. Prirodzene použijeme ten istý obrázok, no rôzne textové varianty. Dobrý text by mal jasne a stručne opísať našu službu alebo produkt a jej výhody, s následnou výzvou na akciu. Opäť môžeme vytvoriť 5 variantov, ktorým určíme rozpočet napríklad 2 eurá denne. Po povedzme týždni budeme schopní určiť najlepší text, ktorý nám spolu víťazným obrázkom prinesie najviac klikov za nami určený rozpočet.

I keď sa môže zdať, že míňame veľa peňazí, hlavne ak je naše podnikanie na začiatku, z dlhodobého hľadiska nám takáto optimalizácia dokáže ušetriť nemalé sumy. Preto by mala byť základom  každej našej kampane, či už chceme získať kliky, lajky alebo konverzie.

Po určitom čase sa naša reklama stane “opozeranou” a prirodzene začne strácať na výkonnosti. Preto by sme mali prísť s niečím novým. S novým textom, novým obrázkom. A následne celý proces optimalizácie zopakovať.

Daniel Mitro Vivantina
Autor
Daniel Mitro
PPC Specialist

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.