vivantina - tiktok

TikTok na vzostupe – platforma pre rok 2023

Kategória: Marketing, Novinky

TikTok je mobilná aplikácia a sociálna sieť na vytváranie a zdieľanie krátkych videí.

Marketing sa vyvíja rýchlosťou svetla a to isté platí aj pre komunikáciu na sociálnych sieťach. Rok 2023 bude výzvou nielen pre marketérov, ale aj pre samotné firmy. Spojte sa so svojím publikom tam, kde sa nachádza a využite potenciál sociálnych sietí naplno.

Facebook a Instagram sú sociálne siete, ktoré má zahrnuté vo svojom marketingovom mixe už takmer každá firma. To isté sa však nedá povedať o sociálnej sieti TikTok.

TikTok

TikTok je mobilná aplikácia a sociálna sieť na vytváranie a zdieľanie krátkych videí. Pôvodom čínska aplikácia, ktorú vyvíja spoločnosť ByteDance, bola spustená v roku 2016, no svoj „boom“ v Európe zažíva práve teraz. Podľa správy marketingu od Hubspot práve sociálna sieť TikTok zaznamenala v roku 2022 najväčší nárast investícií. Tento trend bude pokračovať aj v nasledujúcom roku.

tiktok

Zdroj: www.hubspot.com

Krátke video zaznamená najväčší rast v roku 2023

Krátke video je nielen najobľúbenejším trendom medzi obchodníkmi, pričom ho používa jedna tretina, ale je aj najefektívnejšie a má najvyššiu návratnosť investícií. V roku 2023 by mali krátke videá zaznamenať zatiaľ svoj najväčší rast.

TikTok

Aplikácia TikTok umožňuje používateľom vytvárať krátke videoklipy s dĺžkou až 15 sekúnd a krátke videá v rozsahu 3-10 minút. Rovnaký formát príspevkov sa objavil už aj na sociálnych sieťach Instagram či Facebook vo forme tzv. Reels. Krátke videá zvyšujú záujem publika a organický dosah efektívnejšie ako klasické grafické príspevky. Jednou z výhod je aj možnosť používateľa pridávať do videí hudbu a rôzne filtre.

tiktok mobil

3 trendy, ako sa spojiť s publikom na TikTok-u

Nezmeškajte príležitosť a kráčajte s dobou. TikTok na svojich informačných stránkach zverejnil 3 tipy, ako sa spojiť s publikom a využívať túto sociálnu sieť naplno.

Inšpirujte k akcii

Vtipný a personalizovaný obsah, ktorý si udrží pozornosť diváka, boduje. Algoritmus platformy TikTok funguje trochu inak, ako sme zvyknutí pri Facebooku či Instagrame. Obsah TikToku sa upravuje na základe toho, čo príde divákom zábavné, získa si ich dôveru a udrží pozornosť. Ako značka si dokážete vybudovať vlastné publikum a v prípade reklamy, ktorá je zábavná a pútavá, môžete dosiahnuť zaujímavé obchodné výsledky. Pre dosiahnutie zábavnej hodnoty môžete stavať na rôznych technikách úprav, akými sú napr. synchronizácia zvukov s prechodmi, či pridávanie textových prekryvov, ktoré fungujú efektívne pri udržaní pozornosti divákov.

Vytvárajte priestor pre radosť

TikTok je forma úniku pred vonkajším svetom. Vytvára vlastný svet plný radosti, v ktorom sa odpútate od problémov, ktoré vás ťažia. Obsah platformy tvorí široké spektrum tvorcov venujúcich sa rôznym témam, od tvorby „meme kultúry“ až po „life hacky“, ktoré ľuďom umožňujú vytvoriť si priestor pre seba, kedykoľvek to potrebujú. Až 90% respondentov, ktorí vykonali akciu mimo platformy, uviedlo, že TikTok ich robí šťastnými a nikdy nie je nudný.

Vytvárajte priestore pre radosť a nadväzujte zmysluplnejšie spojenie so svojím publikom.

tiktok - video

Ideály vytvorené komunitou

Komunity TikTok sú špecifické obsahom a zdieľaním. Užívatelia vytvárajú vlastné komunity, kde nachádzajú nové nápady a témy. Zdieľanie záujmov pomáha ľuďom spájať sa navzájom. V porovnaní s tradičnými sociálnymi platformami má TikTok 1,8x väčšiu pravdepodobnosť, že predstaví ľuďom nové témy, o ktorých nevedeli, že sa im páčia. Dôležitú úlohu zohrávajú práve vzory a ideály v podobe rovesníkov, ktorí budujú vlastný kult a pomáhajú generácii Z žiť taký život, aký chcú.

Chcete dostať svoju značku k novému publiku aj prostredníctvom sociálnej siete TikTok? Tvorte obsah, ktorý zaujme a pomôže vám nájsť nové publiká pre vaše značky a produkty. Spojte sa so svojím publikom, bavte sa a budujte dôveru. Zdá sa vám marketing na sociálnych sieťach náročný? Neváhajte a ozvite sa nám. Radi vám s tým pomôžeme.

Zdroje:
https://newsroom.tiktok.com/en-us/whats-next-2023-trend-report
https://www.hubspot.com/hubfs/2022_State-of-Inbound-Marketing-Trends_V08122022.pdf

Tím Vivantina - marketingová agentúra
Autor
Team autorov z agentúry Vivantina

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.