prečo Google Ads

5 dôvodov, prečo inzerovať v Google Ads

Kategória: Marketing, Tipy a návody

Zamýšľali ste sa aj vo vašej firme, či je reklama cez Google Ads to pravé orechové?

Internet je dnes pre veľkú časť obyvateľov našej planéty ďalšou dimenziou. A jej prirodzenou súčasťou je online reklama. Perfektné analytické možnosti, spolu s adresným cielením, z nej robia takmer povinnú - a veľmi dôležitú - zložku marketingového mixu každej spoločnosti. Zamýšľali ste sa aj vo vašej firme, či je reklama cez Google Ads to pravé orechové? Vybrali sme pre vás päť najdôležitejších vlastností reklamy cez Google.

Široký dosah reklám

Google Ads je najväčšou online reklamnou platformou na svete. Milióny ľudí hľadajú na Googli každý deň najrôznejšie veci. Inzerenti môžu vďaka tomu zobrazovať svoju reklamu ľuďom, ktorí hľadajú presne to, čo oni ponúkajú. Google má na slovenskom trhu vyhľadávačov dominantný podiel, podľa Statcounter.com aktuálne dosahuje 94% na počítačoch, na mobilných telefónoch dokonca až 99%.

Cielenie na tých správnych ľudí

Google Ads umožňuje inzerentom presne zacieliť svoju reklamu na základe demografických údajov, záujmov, zariadenia a lokácie používateľa. To znamená, že môžete zobrazovať reklamu takým ľuďom, u ktorých je pravdepodobné, že na ňu kliknú a dostanú sa tak na váš web. Tým sa zvyšuje relevantnosť a konečný efekt danej reklamy. 

Nízke náklady 

V porovnaní s tradičnejšími formami reklamy je inzercia v Google Ads relatívne lacná. Reklamný systém vám umožňuje nastaviť si vlastný rozpočet a platiť len za kliknutia na vašu reklamu. To znamená, že ak na reklamu nikto neklikne (hoci sa zobrazuje), inzerent nemusí platiť. Pri mnohých klientoch dlhodobo dosahujeme cenu za kliknutie na úrovni 10 až 12 centov. Nezabúdajte, že samotnú reklamu pritom môžu vidieť až desiatky užívateľov. To môže mať pre vašu firmu pozitívny dopad v podobe šírenia povedomia o značke.

Merateľnosť a vyhodnocovanie úspešnosti

Google Ads poskytuje inzerentom detailné štatistiky. Vždy tak máte prehľad o tom, koľko ľudí kliklo na vašu reklamu, koľko ich prešlo na váš web a koľko z nich u vás nakúpilo (prípadne vykonalo inú sledovanú akciu). Takto môžete sledovať efektivitu vašich reklám a prispôsobovať stratégiu pre dosahovanie lepších výsledkov. Práve dobre nastavené meranie výkonnosti vašich kampaní je kľúčom k úspechu. Inzercia bez merania je, žiaľ, veľmi neefektívna, pretože dáta sú “potravou” pre algoritmus, ktorý sa stará o optimalizáciu zacielenia reklamy. 

Flexibilita

Inzerenti môžu v Google Ads svoju reklamu kedykoľvek jednoducho upravovať. Môžu zmeniť rozpočet, cielenie, kľúčové slová, aj obsah reklamy. Práve táto skutočnosť umožňuje inzerentom prispôsobovať sa meniacim sa potrebám zákazníkov, ale aj vývoju trhu. 

Dôvodov, prečo inzerovať v Google Ads je mnoho. Bez správnej stratégie a dôkladného nastavenia kampaní sa však často stane, že skúsenosť s Google Ads je horkokyslá. Na druhej strane, v dnešnej digitálnej dobe každá väčšia firma využíva reklamné služby od Googlu vo svoj prospech.

adrian belak - vivantina
Autor
Adrián Belák
Performance Marketing Specialist

Zaujala vás naša práca?

Povedzte nám o svojom projekte.

Ako Google Partner vám vieme poskytnúť tú najlepšiu podporu.